LOREAL METAL DETOX MASK 250 ML

1,750 ден

Маска за заштита на косата од распукување при фарбање  на косата и за неутрализација на наталожен метал во влакното.

Опис

Се прашувате зошто при фарбање  , бланширање  на косата доаѓа до кинење  на влакното или пак различна боја  од посакуваната ?

По долго годишно истражување Loreal Professionel ја откри причината за тоа КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МЕТАЛ ВО ВЛАКНОТО НА КОСАТА кој во контакт со хидроген , осветлувач или боја создава негативна хемиска реакција која : – го кине и распукува влакното – доведува до непосакувана боја на косата РЕШЕНИЕ ЗА ТОЈ ПРОБЛЕМ ??? GLICOAMINE – единствена молекула која може да навлезе во влакното за да го неутрализира металот , а е главна состојка во : Новата патентирана линија на Loreal Professionel Mеtal detox

METAL DETOX ЗАШТИТНАТА МАСКА заштитува и спречува да се наталожи метал понатака

Резултат : 87 % помал ризик од кинење и пукање на влакното при бланширање и фарбање како и достигнување на посакуваната боја.